My Komuniti..

Salam buat semua.Blog ini dibangunkan hasil daripada perkongsian maklumat dengan rakan-rakan di seluruh Malaysia dan juga luar negara.Ianya memaparkan tentang maklumat berkenaan usahawan internet,maklumat tentang komputer,perisian dan sebagainya.Apa yang dipaparkan juga merupakan pengalaman penulis sepanjang bergiat aktif dalam dunia internet bermula tahun 2005 sehingga sekarang.Anda juga dialu-alukan untuk menghantar artikel untuk tujuan rujukan sebagai maklumat terkini untuk tatapan semua.. terima kasih..

Stephen King Menulis-9 Perkara Perlu Anda Tahu Untuk Memperbaiki Web/Blog. April 1, 2010

Filed under: Uncategorized — myyunusasri @ 16:40

Hanya Memulakanya. Apa pun yang anda rancang atau ingin anda lakukan.Pasti ianya bermula dengan langkah pertama.Rancanglah dengan secara teratur dengan sebaik mungkin.Apabila anda cukup berani untuk memulakan,pasti anda berpuas hati dengan hasilnya.

Penuhi Keinginan Anda.Jangan pedulikan apa yang orang kata tentang anda.Bina kepercayaan dalam diri sendiri,kerana anda adalah anda.

Jangan Takut Dengan Penolakan. Apakah ada  pengunjung yang membaca blog anda? Jika anda benar-benar menikmatinya, seharusnya tidak peduli kepada anda. Terus bekerja dengan menghasilkan bahan baru dan sentiasa menghasilkan yang terbaik untuk blog anda.

Membuat Sesuatu Yang Unik.Buat sesuatu yang unik.Anda adalah anda.Anda mempunyai fikiran sendiri, kepentingan dan keprihatinan. Jadi anda haruslah berani dan memberitahu kepada semua orang tentang apa yang anda fikirkan.

Belajar Membuat Artikel Sendiri.Belajarlah untuk membuat artikel sendiri.Jangan terlalu berharap untuk bergantung dengan orang lain.Ianya sedikit sebanyak akan membantu anda untuk mengenali kekuatan dan kelemahan anda dalam bidang penulisan.

Ingat.Anda tidak boleh memuaskan hati semua orang!. Anda tidak boleh menyenangkan semua pembaca dengan penulisan anda. Oleh yang demikian,anda perlu sentiasa berusaha untuk membaiki kelemahan anda dari semasa ke semasa.

Mengajar Diri Sendiri.Lupakan sementara waktu kelas, pelajaran, seminar-seminar … anda belajar perniagaan anda yang terbaik dengan menempatkan usaha ke dalamnya dan melakukannya. Pelajaran yang paling berharga dari semua adalah orang-orang anda mengajar diri anda sendiri.

Banyakkan Menulis.Jangan hanya pandi bercakap! Masa anda sangat berharga dan anda perlu memahami bahawa masa yang anda habiskan adalah hanya untuk anda.

Banyakan Membaca Membaca. Jika anda tidak punya waktu untuk membaca, anda tidak akan punyai masa untuk menulis dengan baik.Apa yang anda baca merupakan sesuatu maksudnya tersendiri.Anda boleh menilai kemampuan seseorang bedasrkan pengalam,cara dan gaya yang berbeza-beza.

Advertisements
 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s