My Komuniti..

Salam buat semua.Blog ini dibangunkan hasil daripada perkongsian maklumat dengan rakan-rakan di seluruh Malaysia dan juga luar negara.Ianya memaparkan tentang maklumat berkenaan usahawan internet,maklumat tentang komputer,perisian dan sebagainya.Apa yang dipaparkan juga merupakan pengalaman penulis sepanjang bergiat aktif dalam dunia internet bermula tahun 2005 sehingga sekarang.Anda juga dialu-alukan untuk menghantar artikel untuk tujuan rujukan sebagai maklumat terkini untuk tatapan semua.. terima kasih..

Bagaimana Hendak Memulakan Affialate? Mac 27, 2010

Filed under: Uncategorized — myyunusasri @ 17:00

Affiliate Marketing.
Affialate merupakan salah satu  cara yang hebat untuk boleh menghasilkan wang dari mengikut keselesaan  anda sendiri. Jika anda berfikir tentang pemasaran afiliasi sebagai sekadar alat untuk mencipta sumber tambahan pendapatan, atau mungkin suatu cara untuk membangun secara berperingkat penuh waktu sumber pendapatan, maka di sini adalah beberapa tips tentang cara bekerja ahli gabungan pemasaran talian anda perniagaan di rumah.

Langkah pertama yang anda perlu anda lakukan ialah dengan mencipta sebuah website atau blog. Ianya bermula dengan idea anda. Dengan demikian ia akan menjadi sangat penting bahawa anda memilih niche yang popular di mana anda boleh memulakan laman Web anda akan blog.

Idealnya, ini juga akan menjadi sesuatu yang akan menarik minat anda, dan sesuatu yang anda miliki bedasarkan minat dan keghairahan anda.

Hal ini penting,bahawa subjek anda adalah salah satu yang akan benar-benar mengumpul bunga daripada peniaga. Dengan demikian anda harus benar-benar mempertimbangkan sebuah laman yang akan menarik bedasarkan keunikannya.

Selepas anda memilih semua faktor tersebut dengan hati-hati dan anda telah membuat halaman berdasarkan idea ataupun minat anda,maka anda perlu untuk memastikan bahawa anda boleh membawa trafik yang tinggi untuk itu. Anda juga kena ingat! Sehebat mana pun website ataupun blog anda,sekiranya gagal mendapat traffic yang tinggi pun tiada gunanya.Anda perlu memastikan bahawa anda menghasilkan lalu lintas melalui pelbagai teknik dan ini akan menjadi sesuatu yang akan menarik para peniaga berbeza.

Jika anda mempunyai laman web yang sangat popular maka kemungkinan bahawa peniaga akan datang kepada anda dan akan mencari untuk menawarkan kesepakatan untuk menetapkan iklan ke halaman anda. Namun ini juga akan menjadi ide bagus bagi anda untuk secara aktif mencari peniaga sebagai baik dan bernegosiasi langsung dengan mereka.

Selepas anda mempunyai beberapa peniaga yang mengiklankan produk mereka melalui website anda maka anda seharusnya boleh melihat beberapa pendapatan mulai mengalir masuk daripada yuran yang anda buat. Hal ini kemudian membuka pintu lebih lanjut untuk memperluaskan liputan anda dalam afiliasi pemasaran.

Sebagai website anda terus menghasilkan lalu lintas dan anda terus menghasilkan komisi dari iklan para peniaga produk-produk mereka, anda boleh mula berfikir tentang cara membuat website dan blog tambahan. Ini boleh pada jenis yang sama tema yang telah anda awalnya bekerja dengan, atau anda boleh melihat kepada ekspansi ke bahagian lain daripada pasaran.

Ketika anda memperoleh pengalaman dan pengetahuan tentang daerah di mana anda bekerja, maka anda harus boleh memulakan untuk mencipta lebih banyak dan lebih banyak kekayaan dan lebih tahap pendapatan melalui pemasaran afiliasi.

Advertisements
 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s