My Komuniti..

Salam buat semua.Blog ini dibangunkan hasil daripada perkongsian maklumat dengan rakan-rakan di seluruh Malaysia dan juga luar negara.Ianya memaparkan tentang maklumat berkenaan usahawan internet,maklumat tentang komputer,perisian dan sebagainya.Apa yang dipaparkan juga merupakan pengalaman penulis sepanjang bergiat aktif dalam dunia internet bermula tahun 2005 sehingga sekarang.Anda juga dialu-alukan untuk menghantar artikel untuk tujuan rujukan sebagai maklumat terkini untuk tatapan semua.. terima kasih..

3 Elemen Utama Buat Duit Dengan Adsense. Mac 27, 2010

Filed under: Uncategorized — myyunusasri @ 17:41

Banyak website dan tajuk buku yang boleh membantu anda membuat duit dengan adsense.Bagi anda yang belum memahami apa sebenar yang dimaksudkan dengan adsense,ianya memerlukan masa untuk melakukanya.Ada 3 elemen  penting yang perlu anda tahu..

1. Menghasilkan duit dengan AdSense.Ianya berkaita rapat dengan kandungan yang akan kita promosikan. Anda harus meletakanya di tempat yang sesuai untuk menampilkan adsense anda. Hal ini boleh dilakukan melalui laman web, blog atau laman kandungan seperti HubPages.

Kebanyakan orang menggunakan campuran dari blog yang berbeza serta memanfaatkan halaman kandungan yang baik untuk  membolehkan anda menghasilan adsense yang baik.

2. Tempat dimana anda meletakan adsense nanti juga perlu diambil kira.Pastikan ianya tempat yang sering dilawati oleh pelanggan. Apabila anda membuat website ataupun blog ataupun juga kandungan lain, apa yang perlu anda ambil tahu adalah kehendak pelawat kerana tanpa mereka  yang akan membantu menaikkan traffik anda.

Iklan yang muncul akan sesuai dengan kandungan anda JIKA ada pasaran untuk itu. Jika pasaran terlalu kecil, iklan yang tidak relevan akan muncul dan anda akan melihat ianya sangat sedikit, jika ada, keuntungan.

Pastikan ceruk tidak hanya popular dengan calon pengunjung, tetapi juga popular dengan anda. Semakin anda suka dan tahu tentang topik anda, semakin itulah ianya membuatkan website ataupun blog anda boleh dipercayai.ia akan memaparkan dan semakin anda akan dipercayai.

3. Promosikan laman anda.Promosikan dengan cara yang beretika.Lakukan dengan usaha yang berterusan.Walaupun anda tidak menjual sebarang produk tetapi denga cara yang betul anda mampua menjana duit.

Anda tidak akan mendapatkan klik pada iklan Google anda jika anda tidak mendapatkan lalu lintas ke kandungan anda.

Apa yang penting ketika anda membuat adsense ialah anda perlu tahu apa yang hendak lakukan.Anda juga hendaklah rajin belajar,berani dan mencuba sesuatu yang baru.

Advertisements
 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s