My Komuniti..

Salam buat semua.Blog ini dibangunkan hasil daripada perkongsian maklumat dengan rakan-rakan di seluruh Malaysia dan juga luar negara.Ianya memaparkan tentang maklumat berkenaan usahawan internet,maklumat tentang komputer,perisian dan sebagainya.Apa yang dipaparkan juga merupakan pengalaman penulis sepanjang bergiat aktif dalam dunia internet bermula tahun 2005 sehingga sekarang.Anda juga dialu-alukan untuk menghantar artikel untuk tujuan rujukan sebagai maklumat terkini untuk tatapan semua.. terima kasih..

Skim cepat kaya di internet kembali bermaharajalela cari mangsa – Berita Harian Mac 25, 2010

Filed under: Uncategorized — myyunusasri @ 04:05

2010/03/19: SKIM cepat kaya kembali berleluasa terutama melalui internet. Penganjur program dan ahli terbabit amat licik mempengaruhi rakyat seperti menggunakan istilah perniagaan internet atau e-Commerce. Padahal itu hanya umpan dan tiada perniagaan dilakukan.

Hakikatnya, mereka menyalahgunakan istilah itu dengan menawarkan program tanpa produk untuk dijual beli dan ia sekadar ‘bayar duit dapat duit’.

Perniagaan internet sebenar memerlukan kita mempunyai produk atau perkhidmatan untuk dijual beli. Inilah konsep asas perniagaan sebenar dan bukan seperti skim cepat kaya yang mendapat duit melalui duit orang lain.

Tanpa kemasukan ahli baru, skim cepat kaya tidak dapat bertahan lama. Berbeza dengan perniagaan sebenar yang daya tahannya lebih lama selagi ada pembeli.

Semoga rakyat tidak mudah tertipu dengan pihak yang kononnya menjanjikan keuntungan lumayan. Selidiki dan rujuk pihak berpengalaman untuk mengesahkan sesuatu peluang perniagaan.

Perniagaan melalui internet memerlukan ilmu, kemahiran, usaha dan masa. Sesuatu tidak dinamakan perniagaan jika hanya melabur sejumlah duit dan kemudian mendapat duit tanpa sebarang usaha. Jangan mudah tertipu.

Advertisements
 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s